Известување за достава на документација за полагање на стручен испит во пролетниот испитен рок во 2019 година Известување за достава на документација за полагање на стручен испит во пролетниот испитен рок во 2019 година Петок, 19 април 2019 Врз основа на член 67 од Законот за средното образование („Службен весник на Република Македонија” бр.44/95, 24/96, 34/96, 35/97, 82/99, 29/02, 40/03, 42/03, 67/04, 55/05, 113/05, 35/06, 30/07, 49/07, 81/08, 92/08, 33/10, 116/10, 156/10, 18/11, 42/11, 51/11, 6/12,...
Повторен конкурс за поврат на средства за купен музички инструмент за учебната/академската 2018/2019 година Повторен конкурс за поврат на средства за купен музички инструмент за учебната/академската 2018/2019 година Четврток, 18 април 2019 Врз основа на член 55 став 1 од Законот за организација и работа на органите на државната управа („Службен весник на Република Македонија“ бр.58/00, 44/02, 82/08, 167/10 и 51/11) и член 3 од Законот за поддршка на млади при купување на музички инструменти („Службен...
ЈАВЕН ПОВИК ЗА УЧЕНИЦИ ЗАПИШАНИ ВО ВТОРА И ТРЕТА ГОДИНА ОД ЈАВНИТЕ СРЕДНИ УЧИЛИШТА ОД РЕПУБЛИКА СЕВЕРНА МАКЕДОНИЈА ЗА УЧЕСТВО НА ЛЕТEН ВОЕН КАМП ЗА МЛАДИ – 2019 ВО ЦРНА ГОРА. Вторник, 16 април 2019 ЈАВЕН ПОВИК ЗА УЧЕНИЦИ ЗАПИШАНИ ВО ВТОРА И ТРЕТА ГОДИНА ОД ЈАВНИТЕ СРЕДНИ УЧИЛИШТА ОД РЕПУБЛИКА СЕВЕРНА МАКЕДОНИЈА ЗА УЧЕСТВО НА ЛЕТEН ВОЕН КАМП ЗА МЛАДИ – 2019 ВО ЦРНА ГОРА Министерството за образование и наука на Република Северна Македонија во соработка со...
Стипендии за двојна мастер диплома (Double Degree MBA) на Универзитетот Корвинус (Corvinus) во Будимпешта и Универзитетот Фудан (Fudan) во Шангај Стипендии за двојна мастер диплома (Double Degree MBA) на Универзитетот Корвинус (Corvinus) во Будимпешта и Универзитетот Фудан (Fudan) во Шангај Понеделник, 15 април 2019 Програмата на Централно - Источна Европа за финансиско и економско лидерство, поддржана од Народната банка на Унгарија покренува иницијатива за доделување на 20 стипендии годишно за последипломски МБА студии на Универзитетот Корвинус во Будимпешта во соработка...
Измена на Конкурсот за дополнување на Конкурс за доделување стипендии на редовни студенти запишани на додипломски студии од прв циклус на јавните и приватните универзитети и високообразовни установи во Република Северна Македонија за студиската 2018/2019 Измена на Конкурсот за дополнување на Конкурс за доделување стипендии на редовни студенти запишани на додипломски студии од прв циклус на јавните и приватните универзитети и високообразовни установи во... Петок, 12 април 2019 Измена на Конкурсот за дополнување на Конкурсза доделување стипендии на редовни студенти запишани на додипломски студии од прв циклус на јавните и приватните универзитети и високообразовни установи во Република Северна Македонијаза студиската 2018/2019 година ...
Повик за апликации на Европската комисија (EAC/S34/2018) – Мобилност во стручното образование и обука Повик за апликации на Европската комисија (EAC/S34/2018) – Мобилност во стручното образование и обука Четврток, 11 април 2019 Европската комисија – Директорат за образование, млади, спорт и култура објавува јавен повик за апликации за мобилност во стручното образование и обука. Главната цел на овој пилот повик е да придонесе кон подобрување и модернизација на системите за стручно образование...
Атанасов на Форум за образованиe во Мадрид Атанасов на Форум за образованиe во Мадрид Петок, 05 април 2019 На 4ти и 5ти април во Министерството за образование на Шпанија, под покровителство на Европската комисија, се одржа првиот СЕЛФИ форум за образованиeто во дигиталната ера. На овој форум учествуваа над 200 претставници на 33 европски држави. На форумот учествуваше...

 

zamenik-mk 

Министер за образование и наука

zamenik-petar-mk

Заменик министер за образование и наука

misija i vizija

politika-za-kvalitet

sektori mon v2

organi mon v2

ucebnici-mon-gov-mk

cenovnik-za-oshteteni-uchebnici

otvoreno-vladino-partnerstvo 

strategija-za-obr

strategija-prepriemachko

SDIS v2

mon_slika.jpg 

Informacii-od-javen-karakter-1

baner2 Foto novo 

MK-final-vertical-3-version-03.2017

NDC Skopje

horizon 2020 1 banner

Copy of NA Logo H MK 

centri za karierno 

PSO

Kampanja vlada

preliminarna-lista-1

ipa4

 

 

 

 

javen povik osnovno sredno

olimpijada-9

stipendii-stranstvo-mk-ang-baner

Untitled-Banner 1Banner tutori1

 

Banner Tracer MK

 logo-katalog

1000-knigi-novo

 

banner lab

obrazovanie na vozrasni

prezemi-upatstvo 

MCGO-baner

 

Sportska-akademija-logo

20 септември - Интернационален ден на универзитетскиот спорт


 

 

 

eDnevnik plagjati eksterno-prashanja NaukaMK2 PatentMK2

konkursi-mongovmk domovi-web  logo edu eng1       skoool-mk e-ucebnici2

sportski-igri FZI-Logo-web1 1000knigi-2014  npro-edumkmatura-web

DIC-v3 BRO-baner CSOO-baner linkovi

 

Адреса

Министерство за образование и наука

ул. Св. Кирил и Методиј бр. 54

1000 Скопје, Република Северна Македонија

Copyright © 2016 mon.gov.mk. Сите права се заштитени.

Контакти

phone icon +389 2 3117 896

fax +389 2 3118 414

mail contact@mon.gov.mk

Поврзете се со нас

facebook-icon

Следете нè на Facebook